Gelişmek için mi işte çalışmalıyız, yoksa iş için mi gelişmeliyiz?

Tecrübe iş hayatında en önemli değer. Kimileri bunu esgeçip kısa yoldan zengin olmanın peşine düşüyor fakat parayı elde tutabilmek için güçlü bir irade gereklidir. Bu irade de aslında tecrübelerden gelir.

Özel sektördeki iş ilanlarında "en az 5 yıl deneyimli" şartı konmasının sebebi bu elemanların süper olduğu anlamına mı geliyor, hayır. Ortaya konan süre bir olgunlaşma sürecinden ibaret, rekabetli ve zorlu iş hayatında, dimdirek durabilen eleman arayışıdır bu aslında. Peki bu süreçte sağlam iradeli olabilmek ve zorluklara karşı dik durabilmek için felsefe ne olmalı?

İstediğimiz, hedeflediğimiz işe girebilmek için belirli şartları sağlamamız gerekiyor. İşin durumuna göre ileri düzey yabancı dil, etkili iletişim, sektöre has bilgisayar programları, tarımda kaliteli ürün elde etme gibi işin bizden beklediği, işin yapılması durumunda ileri düzey yetenekleri gerektiren şartlar var. Bu şartları ister istemez sağlamak durumundayız.

Sahip olmak istediğimiz kaliteli hayat standartları için işimizde iyi olmalıyız. Bunun için de mesleği gerektiren donanımları geliştirmeliyiz. Bugün bir işi bir ayda yapabiliyorken kendinize bir süre koyup bir aylık tamamlama süresini iki haftaya indirmeyi deneyin. Daha önceleri yüz kişilik bir ekip ile çalışıyorken bir sonraki işinizde bin kişiyle çalışmayı hedefleyin. Hedeflediğimiz iş için gelişmeliyiz, çalışarak tecrübe edinilir fakat iş için gelişmeli ve işe karşı tam donanımlı olmalıyız.





Yorumlar

Popüler Yayınlar